web 2.0

"Viuràs mentre algú vegi i senti i això pugui viure i et doni vida".
William Shakespeare a
Sonets d'amor.

Pensem en les autopies de Tomás Moro. Imagine. El maestro es innovador.
La vida és real quan les il•lusions familiars i les amicals s'obren cada dia com un ventall que mai es tanca.

Saturday, December 17, 2011

Assessorament a centre des dels Serveis Educatius, PLE. Els avis com a educadors

 “ ¿Cómo te imaginas la escuela del siglo XXI?

Eina de suport per a l'assessorament a centre. Grup Tècnic PR 16/12/2011 11:21
Darrera modificació: 16/12/2011 11:23 per Teresa Huguet

A la pàgina inicial de la web dels serveis educatius (http://www.xtec.cat/cse) hi ha un enllaç al vídeo i als materials de la presentació realitzada el passat 15 de novembre: 'Processos de millora en els centres. Eina de suport per a l'assessorament a centre des dels Serveis Educatius"

El document presentat és el resultat del treball del Grup tècnic de Pràctica Reflexiva dels Serveis Educatius, format per professionals de diferents perfils (CRP, EAP i ELIC) dels serveis educatius de zona. Aquest grup, acompanyat per l'Olga Esteve i la Zinka Carandell, va voler incorporar la metodologia de Pràctica Reflexiva a la tasca assessora com a una eina per a enriquir-la. És un inici de treball en aquesta línia que caldrà anar consolidant.

Aquest document pot ser d'utilitat amb diverses finalitats: per la formació, la reflexió sobre la pràctica i la millora de l'assessorament, per compartir referents, criteris i estratègies, per cercar allò que uneix els diferents professionals en l'assessorament a centres, per planificar itineraris o processos d'assessorament utilitzant les eines que s'ofereixen adaptant-les al propi context i objectius.

El document consta de tres parts:

1.    Una primera al voltant de l'objectiu i del marc d'actuació de la tasca assessora: Processos de canvi en les organitzacions educatives.

2.    Una segona que defineix el model i les competències de la persona assessora: L'assessorament des dels serveis educatius i la pràctica reflexiva: funcions i model.

3.    Un darrer apartat que recull exemples d'eines dissenyades i experimentades pel grup que poden aportar estratègies concretes de com traslladar aquest enfocament a la tasca assessora dels SE: Exemples d'eines per a l'acompanyament a centre.

El document el podeu trobar a la l'apartat de pràctica reflexiva del menú de materials i recursos per a la formació (Ateneu) de la web de l'XTEC:


_____________
Es para conseguir aprendizajes informaleshttp://www.youtube.com/watch?v=PblWWlQbkUQ

Els avis com a educadors:

http://www.edu21.cat/ca/continguts/749

No comments: